Analisten niet erg zeker over toekomst Twitter

Twitter rapporteerde deze week prima resultaten over het derde kwartaal, maar beleggers zijn juist angstig geworden over de vooruitzichten die het social media platform heeft uitgesproken. Analisten houden echter hoop dat Twitter op langere termijn dankzij nieuwe producten en leiderschap de weg omhoog zal vinden.

Het afgelopen kwartaal boekte Twitter op jaarbasis een omzetstijging van 58% tot 569,2 miljoen dollar. Tegelijkertijd werd er een nettoverlies geboekt van 131,7 miljoen dollar of 0,20 dollar per aandeel, waar dat een jaar geleden nog een nettoverlies van 175,5 miljoen dollar of 0,29 dollar per aandeel was.

Twitter zag het afgelopen kwartaal het aantal leden groeien met 11% tot 320 miljoen, wat minder sterk was dan waar analisten op hadden gerekend.

Daarnaast vormden de uitgesproken verwachtingen van het social media platform een teleurstelling voor de markt. Twitter voorziet voor het vierde kwartaal een omzet van 695-710 miljoen dollar. Analisten rekenden op een omzet van 740,9 miljoen dollar.

Analisten houden vertrouwen

Analisten van Stifel Nicolaus hebben na de kwartaalcijfers hun advies voor Twitter verhoogd naar ‘buy’ en hanteren een koersdoel van 34 dollar. Zij verwachten dat ondanks de vertragende groei van het aantal gebruikers, topman Jack Dorsey nu al het bedrijf aan het verbeteren is. Zij zien dan ook de lancering van nieuwe producten de toekomstige groei gaat drijven.

Goldman Sachs heeft zijn koersdoel voor Twitter verlaagd met 4 dollar tot 36 dollar, maar heeft het advies gehandhaafd op ‘buy’. Zij stellen dat het aandeel op het huidige niveau ondergewaardeerd is ten opzichte van de sector.

De Britse zakenbank Barclays is ondertussen wel enigszins bezorgd en hebben hun koersdoel voor Twitter verlaagd van 40 dollar naar 33 dollar, waarbij het advies ‘equal weight’ luidt. Zij vinden dat de omzetgroei van Twitter vooral moet komen uit nieuwe producten en het monitoren van gebruikers die niet zijn ingelogd.

Tot slot heeft Baird zijn koersdoel verhoogd met 3 dollar tot 35 dollar en hanteert een ‘neutral-advies’. De analisten vinden dat de executie van Twitter’s strategie nog altijd bewezen moet worden.

ValueSpectrum News wire: +31 084-0032-842
news@valuespectrum.com

Copyright analist.be B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.