Delta Lloyd met grote koersverliezen witte raaf in haar sector

Met de harde koersdreunen voor het aandeel Delta Lloyd op het netvlies nemen we de verzekeringssector onder de loep. Delta Lloyd s met haar grote koersverliezen een dissonant in haar sector. Wereldwijd zijn de rendementen van de verzekeringsaandelen relatief in lijn met het gemiddelde rendement op aandelen.

Over de afgelopen 10 jaar lag het totaalrendement van de mondiale verzekeringssector op een plus van 44,6 procent exclusief dividend. Het gemiddelde rendement op aandelen over de afgelopen 10 jaar (de Amerikaanse/Europese/Russische markten bij elkaar) lag op een plus van 51 procent in totaal. De verzekeraars lijken daarom redelijk in lijn met het algemene rendement op aandelen te liggen.

Aandeel Delta Lloyd fors omlaag

Koersdeltalloyd

Het aandeel Delta Lloyd is voor de belegger die vanaf de beursgang in 2010 instapte een groot drama zo blijkt uit de koersgrafiek. Vooral in augustus dit jaar verloor het aandeel fors waardoor het nu op haar laagste punt ooit noteert. De uitgekeerde dividenden zijn daarom maar een doekje voor het bloeden want qua totaal rendement (koers- en dividendrendement) leverde het aandeel de beleggers dus behoorlijke verliezen op.

Beurskoers Delta Lloyd bij slechtste verzekeraars

Verzekeraarsaandelen

De bovenstaande tabel toont de koersrendementen (dus exclusief de dividenden) van de Amerikaanse, Europese en Russische verzekeraars. We zien dat het aandeel Delta Lloyd over de afgelopen 3, 1 jaar en afgelopen 3 maanden behoorlijke koersverliezen maakte. Het aandeel noteert op 1-jaarsbasis dan ook op nummer 3 qua slechtste aandelen uit de verzekeraarssector.

ValueSpectrum News wire: +31 084-0032-842
news@valuespectrum.com

Copyright analist.be B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.