Hogere taxaties voor RTL

Mediabedrijf RTL Group heeft een goed kwartaal achter de rug, wat niet onopgemerkt is gebleven bij analisten. Zij hebben diverse koersdoelverhogingen doorgevoerd, maar wijzen er tegelijkertijd wel op dat het aandeel ten opzichte van zijn sectorgenoten licht overgewaardeerd lijkt te zijn.

RTL Group zag over het derde kwartaal op jaarbasis zowel de omzet als de winst oplopen. Het moederbedrijf van RTL Group Nederland zag de omzet stijgen met 7,5% tot 1,3 miljard euro, terwijl de winst met bijna 10% opliep tot 113 miljoen euro. Ook in Nederland verbeterden de resultaten, met onder meer een omzetstijging van 15%.

Het bedrijf profiteerde echter vooral van de prestaties in Duitsland. Dankzij hogere advertentie-inkomsten steeg daar de omzet op jaarbasis met bijna 5% tot 4,1 miljard euro, terwijl de nettowinst verbeterde met 52% tot 464 miljoen euro.

Nomura Securities is vooral onder de indruk van resultaten van de Duitse divisie, waardoor het mediaconcern solide resultaten kon voorleggen. Andere aandelen binnen de sector zijn volgens de analisten echter meer waard. Daardoor hanteert Nomura voor RTL Group een ‘neutral-advies’ met een koersdoel van 78,50 euro.

RTL Group is voor heel 2015 iets positiever over de omzet, die naar verwachting is sterker zal stijgen dan waar eerder nog op werd gerekend. De winst zal waarschijnlijk gelijk blijven aan die van 2014.

Koersdoelverhogingen

Société Générale heeft zijn koersdoel voor RTL Group verhoogd met 1 euro tot 97 euro, waarbij het advies is gehandhaafd op ‘buy’. Analist Laurent Picard stelt dat de derdekwartaalcijfers beter dan verwacht waren en als gevolg daarvan de omzetverwachting hoger uitkomt. Picard heeft daarnaast zijn schatting voor de EBITDA van RTL Group over 2015 licht opwaarts bijgesteld.

De Amerikaanse zakenbank JPMorgan heeft zijn koersdoel voor RTL Group verhoogd van 84 euro naar 87 euro, terwijl het advies is blijven staan op ‘neutral’. Analist Marcus Diebel stelt dat de omzet over het afgelopen kwartaal beter dan verwacht was, waardoor hij heeft besloten zijn ramingen voor 2015 en 2016 opwaarts bij te stellen. Het nieuwe koersdoel is daarnaast ook gebaseerd op een iets hogere waardering ten opzichte van de concurrentie.

Consensus RTL Group

De consensus voor RTL Group s licht positief. Er staan momenteel 2 verkoop-, 12 houd- en 5 koopadviezen uit. Dit duidt erop dat analisten over het algemeen wel een behoudende opinie over het aandeel hebben.

Het gemiddeld koersdoel is door de verscheidene koersdoelverhogingen opgelopen tot 86,61 euro, wat een verwacht rendement oplevert van 5,75%.

ValueSpectrum News wire: +31 084-0032-842
news@valuespectrum.com

Copyright analist.be B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.