Taxaties voor Infineon omhoog

Het Duitse Infineon Technologies heeft van diverse analisten onlangs een koersdoelverhoging ontvangen, nadat het chipbedrijf beter dan verwachte kwartaalcijfers presenteerde. De consensus voor het aandeel is nog altijd zeer positief, maar analisten vinden wel dat de koers inmiddels aanzienlijk is opgelopen.

Infineon Technologies zag over het eind september afgesloten kwartaal de omzet op jaarbasis stijgen met 1% tot 1,6 miljard euro, terwijl de nettowinst toenam van 109 miljoen euro naar 325 miljoen euro. De hogere winst was onder meer te danken aan de overname van de Amerikaanse branchegenoot International Rectifier, terwijl Infineon ook profiteerde van een belastingbate van 131 miljoen euro.

Voor het lopende boekjaar verwacht Infineon Technologies dat de omzet op jaarbasis met circa 13% zal groeien, met een marge van 2 procentpunt naar boven en beneden en daarmee uitkomend rond de 16%. Het afgelopen kwartaal verbeterde de marge nog van 15,4% naar 17,9%.

Wel moeten beleggers er rekening mee houden dat in het eerste kwartaal van het nieuwe boekjaar een omzetdaling van 6% zal worden geleden als gevolg van seizoeneffecten.

Desondanks zijn de resultaten van Infineon Technologies met het nodige enthousiasme ontvangen door beleggers. De koers steeg op dagbasis met 14% tot 13,13 euro.

Koersdoelverhogingen

Barclays heeft het koersdoel voor Infineon Technologies verhoogd met 2 euro tot 14,50 euro, terwijl het advies is gehandhaafd op ‘overweight’. De chipfabrikant heeft volgens de analisten met zowel zijn kwartaalcijfers als afgegeven outlook de marktverwachtingen duidelijk overtroffen. Volgens Barclays verdient Infineon Technologies daarom een waarderingspremie.

Credit Suisse heeft zijn koersdoel voor Infineon Technologies verhood van 12,25 euro naar 14,25 euro, waarbij het advies ‘outperform’ luidt. De kwartaalcijfers van de chipfabrikant waren volgens de analisten solide en zij verwachten dat het bedrijf de komende periode sneller zal groeien dan andere bedrijven binnen de sector.

Consensus Infineon Technologies

De consensus voor het aandeel is nog altijd zeer positief. Slechts 1 analist heeft een verkoopadvies afgegeven, tegenover 8 houd- en 15 koopadviezen.

Het gemiddeld koersdoel is door de verscheidene koersdoelverhogingen opgelopen tot 11,44 euro, maar daarmee is er een nog wel een negatief verwacht rendement van 12,9%. Recent afgegeven koersdoelen liggen wel in de meeste gevallen aanzienlijk boven dit gemiddelde, maar de bandbreedte is met 10,60 euro tot 16,50 euro fors te noemen.

ValueSpectrum News wire: +31 084-0032-842
news@valuespectrum.com

Copyright analist.be B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.