Analisten noemen Metro goedkoop aandeel

Metro Group heeft de afgelopen dagen de nodige taxatieverhogingen van analisten mogen ontvangen, nadat het Duitse detailhandelsbedrijf aankondigde zijn dividend voor het lopende boekjaar te verhogen. Daarnaast rekenen analisten op solide resultaten over het huidige kwartaal, waardoor het aandeel volgens hen koopwaardig is.

Metro Group, het moederconcern van onder meer MediaMarkt, ontving de afgelopen dagen diverse koersdoelverhogingen van analisten. Het Duitse detailhandelsbedrijf kondigde op 24 november aan dat het zijn dividend voor het boekjaar 2014/2015 gaat verhogen, naar aanleiding van een verbetering van de nettoschuldpositie en de voordelen van het voortdurende herstructureringsprogramma.

Voor het lopende boekjaar 2014/2015 heeft Metro Groupvoorgesteld een dividend per aandeel uit te keren van 1 euro, wat neerkomt op een pay-out ratio van 52,4%. Het afgelopen boekjaar keerde het bedrijf nog een dividend per aandeel uit van 0,90 euro.

Deutsche Bank heeft zijn koersdoel voor Metro Groupverhoogd met 1 euro tot 28 euro, waarbij het advies is gehandhaafd op ‘hold’. De geplande dividendverhoging stemt de analisten tevreden en geeft het aandeel volgens hen het nodige opwaartse potentieel. De presentatie van de resultaten halverwege december zullen daarbij naar verwachting solide uitvallen.

Analist Markus Riesselmann van Independent Research heeft zijn koersdoel voor Metro verhoogd van 33 euro naar 37 euro, waarbij het advies ‘kaufen’ luidt. De dividendverhoging en de stijgende pay-out ratio waren voor de analist een positieve verrassing.

BNP Paribas heeft eveneens zijn koersdoel met 4 euro verhoogd en hanteert daarmee nu een koersdoel van 35 euro. Onder andere wegens de verbeterde bedrijfsdynamiek voorziet analist John Kershaw een hogere winst per aandeel voor het lopende boekjaar. Het advies voor Metro luidt dan ook ‘outperform’.

Consensus Metro Group

De consensus voor het aandeel is positief. Er staan momenteel 16 koopadviezen uit, tegenover 6 houd- en 4 verkoopadviezen.

Op een gemiddeld koersdoel van 32,64 euro voorzien de analisten een koersrendement van 3,9%. Recent afgegeven adviezen liggen echter gemiddeld rond de 36 euro, wat een verwacht rendement impliceert van 12,7%.

Copyright analist.be B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.