Optimisme IBM volgens Credit Suisse ongegrond

In aanloop naar de publicatie van de eerstekwartaalcijfers hebben diverse analisten een onderzoeksrapport uitgebracht over IBM . Waar een aantal analisten minder negatief zijn geworden over het aandeel, blijft Credit Suisse van mening dat de recente euforie over IBM onterecht is en beleggers het aandeel na het recente koersherstel beter van de hand kunnen doen.

IBM ( IBM ) heeft een sterke koersherstel achter de rug. Over de eerste drie maanden steeg de koers met 9,8%. IBM zal op maandag zijn resultaten over het eerste kwartaal bekend maken en in aanloop daarvan zijn een aantal analisten minder negatief geworden over het aandeel.

RBC Capital Markets heeft zijn koersdoel voor IBM verhoogd van 135 dollar naar 155 dollar, waarbij het advies is gehandhaafd op ‘sector perform’. Volgens De Amerikaanse zakenbank stelt dat de nieuwe rapportage in segmenten de omzetstromen beter zal weergeven.

Stifel heeft ondertussen zijn advies voor IBM laten staan op ‘buy’, maar zijn koersdoel verlaagd met 10 dollar tot 155 dollar. Verder stelt Merrill Lynch in zijn onderzoekrapport dat

Verkoopadvies gehandhaafd

Credit Suisse is een van de analisten die wel negatief blijft over IBM en het advies heeft gehandhaafd op ‘sell’ met een koersdoel van 110 dollar.

Volgens de Zwitserse zakenbank is het herstel van IBM niet duurzaam en verwachten zij niet dat de omzet van het bedrijf vóór 2018 al tekenen van stabilisatie zal laten zien. Daarnaast denkt Credit Suisse dat een groot del van IBM ’s resultaten geraakt wordt door de cloudactiviteiten van concurrenten. Credit Suisse verwacht dat de omzet van IBM in 2016 zal dalen met 3,6% tot 78,8 miljard dollar en in 2017 met 1,6% tot 77,5 miljard dollar.

Daarnaast vindt Credit Suisse dat IBM niet zo goedkoop gewaardeerd is zoals sommige analsiten doen geloven. Momenteel bedraagt de koers-winstverhouding van IBM 10, maar in vergelijking met concurrenten is dat niet het geval.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.be B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.