Koers Boeing in duikvlucht

De aandelenkoers van Boeing is onlangs onder druk komen te staan doordat analisten inschatten dat de winstdoelstelling voor de 787 onhaalbaar zal zijn. Mede daarom hebben een aantal marktvorsers hun advies voor Boeing op ‘verkopen’ gezet en staat de koers ten opzichte van begin dit jaar aanzienlijk lager.

Een van de analisten die negatiever zijn geworden over Boeing zijn die van Bank of America . Volgens hen is de kans klein dat Boeing volledig hersteld van de bijna 29 miljard dollar die is geïnvesteerd in de productie van de 787 Dreamliner.

Bank of America voorziet dat de kasstroom die wordt gegenereerd middels de Dreamliner in 2022 14 miljard dollar zal zijn en niet de 29 miljard dollar waar Boeing zelf op rekent. Boeing zou namelijk in dat laatste geval op de 907 Dreamliners die het momenteel op de productieplanning heeft staan een winst van 30 miljoen dollar per toestel moeten realiseren. Volgens de analisten is dit niet haalbaar en is een winst per toestel van 16 miljoen dollar realistischer.

Koersdaling

Boeing lijkt al maatregelen te hebben genomen om het tij te keren. Zo maakte de vliegtuigbouwer eind maart bekend dat er ongeveer 4000 arbeidsplaatsen komen te vervallen. De meeste banen verdwijnen bij de divisie voor commerciële vliegtuigen, waarbij er geen gedwongen ontslagen zullen plaatsvinden.

De koers van Boeing is sinds begin dit jaar gedaald met 12,4% en staat ten opzichte van een jaar geleden 9,7% lager. De koers-winstverhouding bedraagt 14,2, terwijl het aandeel een dividendrendement genereert van 3,3%.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.be B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.