Analisten:minder omzet Dialog Semiconductor in het verschiet

Dialog Semiconductor zal morgen haar boeken over het afgelopen kwartaal aan de pers presenteren. Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 1,33 miljard euro. Dit is vrij beperkt minder dan de omzet over 2017 toen het concern 1,44 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Dialog Semiconductor in beeld plus taxaties 2019

fundamenteel onderzoek

Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 197 miljoen euro. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 2,46 euro. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 14,29.

De meeste analisten gaan er vanuit dat Dialog Semiconductor geen dividenden uit zal gaan keren. Gemiddeld levert een aandeel in de producenten van halfgeleiders levert een beperkt dividendrendement van circa 0,5 procent op.

Laatste analistentaxaties rond de 32 euro

De laatste 3 adviezen voor de producent van halfgeleiders zijn afkomstig van Credit Suisse, Barclays en DZ Bank

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Dialog Semiconductor's beurswaarde 2,69 miljard euro. Het aandeel Dialog Semiconductor bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel Dialog Semiconductor maar liefst 89 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 12 en de 35 euro.

Historische koersen Dialog Semiconductor 2007-2019

fundamenteel onderzoek dialogsemiconductor

Om 10.39 stond het aandeel 3,33 procent lager op 35,16 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.