Analisten:meer omzet Nike in het verschiet

Nike publiceert morgen haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 39,09 miljard dollar. Dit is licht meer dan de omzet over 2018 toen het concern 36,4 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Nike in beeld plus taxaties 2019

beurskoers

De analisten rekenen voor 2019 op een nettowinst van 4,09 miljard dollar. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 2,53 dollar. De koerswinstverhouding komt zodoende op 32,63 te liggen.

De consensus van het dividend ligt op 0,85 cent per aandeel. Nike's dividendrendement komt hiermee uit op 1,03 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de producenten van persoonlijke goederen ligt op een nihile 1 procent.

Recente koersdoelen rond de 87 dollar

UBS, JP Morgan en KBC Securities gaven de meest recente adviezen voor het aandeel.

Nike's beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 108,47 miljard . Het aandeel Nike was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds juni vorig jaar staat het aandeel Nike 17 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 67 en de 90 dollar.

Het aandeel sloot maandag op 82,55 dollar.

Historische beurskoersen Nike

beurskoers nike

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.