Oppenheimer ziet geen heil meer in Twitter

De koers van Twitter explodeerde afgelopen vrijdag nadat diverse nieuwsbronnen meldden dat een verkoop van het sociaal media bedrijf ophanden zou zijn. Sommige analisten vinden het daarom tijd om afscheid te nemen van aandeel, mede omdat de fundamentele factoren volgens hen er ook niet goed voor staan.

Afgelopen vrijdag 23 september steeg de koers van Twitter met 21% nadat bekend werd dat diverse belangstellende partijen een overname van de microblogdienst zouden overwegen. Onder meer Bloomberg schreef op basis van enkele anonieme bronnen dat Twitter is benaderd door Salesforce, dat eerder belangstelling had in Linkedin maar waar Microsoft uiteindelijk mee aan de haal ging.

Volgens Bloomberg zou Twitter ongeveer 16,7 miljard dollar waard zijn en naast Salesforce ook Alphabet, waar Alphabet onder valt, belangstelling hebben. De beurswaarde van Twitter is door de koerssprong opgelopen tot 16 miljard dollar.

Een overname van Twitter komt niet echt als een verrassing, aangezien begin september medeoprichter Ev Williams Companies al stelde dat een verkoop tot de mogelijkheden behoorde.

Verkoopadvies Twitter

Op maandag 26 september heeft Oppenheimer besloten zijn advies voor Twitter te verlagen van ‘perform’ naar ‘underperform’, waarbij het koersdoel is gehandhaafd op 17 dollar.

Oppenheimer wijst erop dat Twitter onder meer te kampen heeft met een vertragende groei van het aantal gebruikers, forse concurrentie en een inferieur advertentieplatform. Vooral dit laatste deed RBC al eerder besluiten om het advies voor Twitter te verlagen. Oppenheimer stelt dat concurrenten als Snapchat en Pinterest al verder zijn met hun advertentieplatformen dan Twitter.

Oppenheimer is verder van mening dat de meest waarschijnlijke overnemende partij uit de mediasector komt en deze niet veel meer op tafel zal leggen dan 12 miljard dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.