BB&T rapporteert record inkomsten van $ 842 miljoen, of $ 1,09 per verwaterd aandeel

BB&T Corporation (NYSE: BBT) kondigde vandaag haar sterke resultaten voor het tweede kwartaal van 2019 aan. Netto-inkomsten beschikbaar voor gewone aandeelhouders bedroegen $ 842 miljoen, een stijging van 8,6 procent, in vergeleken met het tweede kwartaal van vorig jaar. Rendement per verwaterd gewoon aandeel bedroeg $ 1,09 voor het tweede kwartaal van 2019, een stijging van 10,1 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De resultaten voor het tweede kwartaal zorgden voor een rendement op jaarbasis op het gemiddelde vermogen, van 1,55 procent en een jaarlijks rendement op gemiddeld gemeenschappelijk eigen vermogen van 11,98 procent.

De fusie- en herstructureringskosten ter waarde van $ 23 miljoen ($ 19 miljoen na belastingheffing), en incrementele fusiegerelateerde bedrijfskosten van $ 9 miljoen ($ 7 miljoen na belastingheffing) buiten beschouwing gelaten bedroegen de netto-inkomen voor gewone aandeelhouders bedroeg $ 868 miljoen, of $ 1,12 per verwaterd aandeel. Aangepaste verwaterde inkomsten per aandeel stegen met $ 0,07 vergeleken met het eerste kwartaal van 2019. Aangepaste rendement op jaarbasis op gemiddelde activa en rendement op jaarbasis op gemiddeld materieel gemeenschappelijk eigen vermogen bedroegen 1,59 procent en 20,00 procent, respectievelijk.

"We zijn verheugd om de algemene resultaten voor het tweede kwartaal te kunnen rapporteren, met record inkomsten van $ 842 miljoen, of $ 1,09 per verwaterd gewoon aandeel," aldus Chairman en Chief Executive Officer Kelly S. King. "Deze resultaten werden aangedreven door een sterke groei in de kredietverlening, verbeterde inkomsten mede als gevolg van record verzekeringsinkomsten en sterke prestaties binnen investeringsbankieren, en bemiddelingskosten en commissies, evenals een voortdurende gezonde kwaliteit van de activa.

"Dit is een opwindende kwartaal geweest waarin we, samen met onze SunTrust-partners, een aanzienlijke voortgang hebben gerealiseerd wat betreft de opbouw van ons nieuwe bedrijf, Truist," aldus King. "Ooit zal Truist een naam zijn die het rijke erfgoed van beide bedrijven weerspiegelt en synoniem zijn met ons doel om onze klanten, gemeenschappen en medewerkers een betere toekomst te bieden, wat zal leiden tot sterke prestaties voor onze aandeelhouders."

"Dit kwartaal hebben zowel BB&T Corporation als SunTrust aanzienlijke nieuwe toezeggingen gedaan aan de gemeenschappen waar onze hoofdkantoren gevestigd zijn, waaronder het beloningsplan voor de gemeenschap in samenwerking met de National Community Reinvestment Coalition, ter waarde van $ 60 miljard. Een plan dat eerder deze week werd aangekondigd," aldus King. "Vooruitkijkend hebben we zowel de locatie voor het Truist-hoofdkantoor in Charlotte bekendgemaakt als de volgende talentlaag voor het gecombineerde bedrijf."