Enagas in top Spaanse dividendrendementen

Beleggers in het aandeel Enagas kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Baserend op de laatste analistentaxaties heeft het aandeel Enagas nu één van de hoogste dividendrendementen van de Spaanse beurs. Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 1,6 euro. Enagas's dividendrendement komt hiermee uit op 7,88 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de olie- en gassector ligt op een aantrekkelijke 2 procent.

Historische dividendrendementen Enagas

De omzet van Enagas over dit jaar komt uit op 1,21 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is licht minder dan de omzet over 2018 toen het concern 1,29 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Enagas in beeld plus taxaties 2019

koersdata

Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 424 miljoen euro. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een winst per aandeel van 1,78 euro. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 11,4 te liggen.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Enagas's marktkapitalisatie 4,84 miljard euro. Het aandeel Enagas was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel Enagas 10 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 19 en de 27 euro.

Historische koersen Enagas

koersdata enagas

Klikt u hier voor dividend aandeel Enagas.Om 12.16 koerst het aandeel 3,82 procent lager op 20,3 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.