Enagas nu bij één de hoogste dividendrendementen in Spanje

Beleggers in het aandeel Enagas kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Gezien het gemiddelde van de analistentaxaties heeft het aandeel Enagas nu één van de hoogste dividendrendementen van de Spaanse beurs. Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 1,6 euro. Enagas's dividendrendement komt hiermee uit op 6,24 procent. Het doorsnee dividendrendement van de olie- en gassector ligt op een zeker aantrekkelijke 3,34 procent.

Historische dividendrendementen Enagas

Enagas gaat morgen haar resultaten over het voorbije kwartaal uitbrengen. Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 1,18 miljard euro. Dit is vrij beperkt minder dan de omzet over 2018 toen het bedrijf 1,29 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Enagas in beeld plus taxaties 2020

aandelenanalyse

De analisten rekenen voor 2020 op een nettowinst van 438 miljoen euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 1,81 euro verwacht. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 14,16 uit.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Enagas's marktkapitalisatie 6,11 miljard euro. Het aandeel Enagas was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf februari vorig jaar staat het aandeel Enagas 11 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 19 en de 27 euro. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 67 procent hoger.

Historische beurskoersen aandeel Enagas

aandelenanalyse enagas

Klikt u hier voor dividend aandeel Enagas. Het aandeel staat om 17.34 0,43 procent lager op 25,63 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.