KPN al jaren underperformer in telecomsector

Het afgelopen halfjaar was het aandeel met een gigantisch verlies van 60 procent één van de slechtste aandelen van de vaste lijn communicatiebedrijven. De telecomsector leverde de afgelopen 10 jaar een winst op van 16 procent. Andere slecht presterende vakgenoten uit de sector zijn o.a. Orange en Proximus. Bij de sectorwinnaars behoren o.a. Deutsche Telekom, Proximus en Orange .

Rendementen KPN versus vaste lijn communicatie sector

fundamental research

Buy & hold rendementen aandeel KPN over diverse periodes, exclusief dividendrendementen

Beleggers die het aandeel in 2007 kochten hebben nu een stevig verlies van 60 procent. Het aandeel staat sinds 2012 op een verlies van 29 procent. Ook over de afgelopen 3 jaar staat het aandeel in de plus.

Kerncijfers vaste lijn communicatie sector

fundamental research

Gemiddeld wordt voor een aandeel nu 10 maal de winst per aandeel betaald. De sector noteert op -0,25 maal de boekwaarde per aandeel. Sinds 2012 noteert de sector ruim 38 procent hoger en sinds 2007 16 procent hoger.

Over het huidige boekjaar komt de omzet volgens de analisten uit op 6,67 miljard euro. Dit is licht minder dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 6,81 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten KPN in beeld plus taxaties 2016

fundamenteel onderzoek

De analisten gaan voor 2016 uit van een nettowinst van 450 miljoen euro. Over dit jaar koerst het bedrijf volgens de analisten af op een winst per aandeel van 11 cent. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 24,73.

Fors dividend KPN

De consensus van het dividend ligt op 0,13 cent per aandeel. KPN 's dividendrendement komt hiermee uit op 4,78 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de vaste lijn communicatiebedrijven levert een aantrekkelijk dividendrendement van circa 3,27 procent op.

Laatste taxaties rond de 3 euro

JP Morgan, Morgan Stanley en Sanford C. Bernstein & Co gaven recentelijk taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt KPN 's marktkapitalisatie momenteel 11,58 miljard euro.

Historische beurskoersen KPN

fundamenteel onderzoek kpnHet aandeel staat om 16.51 2,5 procent hoger op 2,72 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.