Boeing in Amerikaanse kopgroep qua dividendrendementen

Fors dividend Boeing

Op basis van de consensus van de analistentaxaties heeft het aandeel Boeing nu één van de hoogste dividendrendementen van de Amerikaanse beurs.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 5,54 dollar. Het dividendrendement ligt zodoende op 3,04 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de luchtvaart- & defensiebedrijven levert een aantrekkelijk dividendrendement van circa 3,27 procent op.

Dividendrendementen Boeing

Boeing zal morgen haar boeken over het voorbije kwartaal publiceren. De omzet van Boeing over dit jaar komt uit op 92,05 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is beperkt minder dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 96,11 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Boeing in beeld plus taxaties 2016

financiele analyse

De analisten rekenen voor 2016 op een recordnettowinst van 5,71 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 9,35 dollar verwacht. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 19,47.

Recentste taxaties rond de 202 dollar

De laatste 3 adviezen voor het luchtvaart/defensiebedrijf zijn afkomstig van Berenberg, Deutsche Bank en Jefferies & Co..

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Boeing 's marktkapitalisatie 121,37 miljard dollar.

Het aandeel sloot maandag op 182,06 dollar.

Historische koersen Boeing2007-2017

financiele analyse boeing

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.