Analisten verwachten over 2017 dalende omzet Autodesk

Morgen komt het Amerikaanse bedrijf Autodesk met haar resultaten over het voorbije kwartaal. Over 2017 komt de omzet volgens de analisten uit op 2,03 miljard dollar. Dit is aanzienlijk minder dan de omzet over 2016 toen het bedrijf 2,5 miljard dollar verdiende.

De analisten rekenen voor 2017 op een nettoverlies van 130 miljoen dollar. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een verlies van 60 cent. Op basis hiervan komt de koers/winstverhouding op -163,38 te liggen.

De meeste analisten gaan er vanuit dat Autodesk geen dividenden uit zal gaan keren. Het gemiddelde dividendrendement van de softwarebedrijven ligt op een aantrekkelijke 1,64 procent.

Laatste taxaties rond de 88 dollar

Barclays , Canacord Adams en Wedbush Morgan Securities gaven de meest recente adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Autodesk 's marktkapitalisatie op dit moment 22 miljard dollar.

Het aandeel sloot dinsdag op 98,03 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.