Alibaba lijkt het Amazon van Azië

Recent bracht internetretailer Alibaba haar resultaten over het vierde kwartaal naar buiten. De winst per aandeel kwam op 63 dollarcent uit, dit was 2 cent onder de analistenconsensus. De omzet in het vierde kwartaal steeg met een enorme 60 procent tot 5,61 miljard dollar. De verwachting van de analisten lag op een gemiddelde van 5,23 miljard dollar. De analisten van MKM Partners verhoogden recent hun koersdoel naar 155 dollar en stelden dat veel van de recente omzetgroei nog niet in de beurskoers verdisconteerd is.

Over de afgelopen 6 maanden won het aandeel Alibaba ruim 28 procent. Veel analisten noemen Alibaba ook al het Amazon.com van Azië. Dit mede door het veranderende consumentengedrag naar meer online in de Aziatische regio’s. Hier heeft nog amper 50 procent van de bevolking toegang tot internet. De meeste regeringen zijn bezig om dit verder te verhogen en dit zou een stevige impuls voor Alibaba kunnen zijn zo vermoeden veel analisten.

Over 2017 komt de omzet volgens de gepolste analisten uit op 211,57 miljard dollar. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet (dus niet de omzet van de internetverkopen want Alibaba is een handelshuis dat er tussen zit) over 2016 toen het bedrijf 101,14 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Alibaba in beeld plus taxaties 2017

koersdata

De analisten gaan voor 2017 uit van een nettowinst van 75,05 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 29,29 dollar verwacht. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 4,21.

Voor dit jaar verwachten de analisten dat Alibaba geen dividenden uit zal gaan keren. Het gemiddelde dividendrendement van de internetbedrijven ligt op een relatief royale 34,85 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Alibaba's marktkapitalisatie 304,84 miljard dollar.

Historische koersen Alibaba

koersdata alibaba

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.