Raytheon lijkt vol op stoom te profiteren van bezoek Trump bij Saudi’s

De laatste tijd was het aandeel Raytheon vaak in de Amerikaanse media. Er wordt veel gespeculeerd over een eventuele overname door Boeing . Dit kwam van een bericht op Seeking Alpha dat schreef dat Boeing 200 dollar per aandeel Raytheon zou willen betalen. Verder sloot het bedrijf een enorme deal met de Saudische regering voor de levering van Patriot raketten.

Verder duiden veel analisten op Raytheon ’s vrij sterke balans en vooruitzichten. De resultaten van Raytheon over het eerste kwartaal lagen boven de verwachtingen van de meeste analisten. Daarnaast verhoogde Raytheon maar verwachtingen voor 2017, dit vooral de enorm verhoogde vraag zo stelde de CEO van het bedrijf.

Het bezoek van Donald Trump aan Saudi-Arabië lijkt aan Raytheon een enorme boost te kunnen geven. Bij het bezoek werd onder meer een pact voor een militair partnerschap getekend om gezamenlijk militaire projecten te ontwikkelen.

Over 2017 komt de omzet volgens de analisten uit op 25,2 miljard dollar. De totale omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2016 toen het bedrijf 24,07 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Raytheon in beeld plus taxaties 2017

fundamenteel onderzoek

De analisten rekenen voor 2017 op een nettowinst van 2,18 miljard dollar. Over dit jaar ligt de analistenconsensus op een winst per aandeel van 7,48 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 21,43.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 3,14 dollar. Raytheon 's dividendrendement komt hiermee uit op 1,96 procent. Het gemiddelde dividend van de gediversifieerde industriele bedrijven ligt op een schamele 0,35 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Raytheon 's marktkapitalisatie 47,92 miljard dollar.

Historische beurskoersen Raytheon

fundamenteel onderzoek raytheonOm 16.19 staat het aandeel 1,06 procent hoger op 160,28 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.