Toekomst General Electric redelijk ongewis

Het lijken zware tijden voor het Amerikaanse General Electric (GE). Sinds begin dit jaar staat het aandeel ruim 14 procent lager. Diverse analisten stellen dat er diverse structurele problemen bij de energietak zijn. Deze zomer zal het bedrijf na verwachting haar fusie met Baker Hughes (BHI) afronden.

Begin dit jaar waren veel beleggers negatiever over het aandeel geworden omdat de diverse vrije kasstromen bij de verschillende onderdelen zwakker werden. Daarnaast is de schuldpositie ook aan het toenemen. Topman en CEO Jeff Immelt waarschuwde eerder beleggers dat het zeker niet waarschijnlijk is dat GE haar problemen op de korte termijn kan oplossen.

Fors dividend General Electric

Op basis van de consensus van de analistentaxaties heeft het aandeel General Electric nu één van de hoogste dividendrendementen van de Amerikaanse megacaps.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,96 cent. General Electric 's dividendrendement komt hiermee uit op 3,5 procent. Het gemiddelde dividend van de gediversifieerde industriele bedrijven ligt op een schamele 0,01 procent.

Over 2017 komt de omzet volgens de gepolste analisten uit op 125,73 miljard dollar. Dit is licht meer dan de omzet over 2016 toen het bedrijf 123 ,69 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten General Electric in beeld plus taxaties 2017

historische koersen

De analisten gaan voor 2017 uit van een nettowinst van 13,87 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 1,63 dollar verwacht. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 16,84.

Laatste koersdoelen rond de 33 dollar

De laatste 3 adviezen voor het gediversifieerde industriële bedrijf zijn afkomstig van Independent Research, Citigroup en Societe Generale .

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt General Electric 's marktkapitalisatie 257,46 miljard dollar.

Het aandeel sloot vrijdag op 27,45 dollar.

Historische koersen General Electric voorbije 10 jaar

historische koersen generalelectric

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.