Analisten verwachten over 2017 stijgende omzet Nike

Nike komt morgen met haar resultaten over het voorbije kwartaal. Gezien de de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over het huidige boekjaar komt de omzet volgens de analisten uit op 34,29 miljard dollar. De totale omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is licht meer dan de omzet over 2016 toen het bedrijf 32,38 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Nike in beeld plus taxaties 2017

aandelenanalyses

De meeste analisten rekenen voor 2017 op een recordnettowinst van 4,07 miljard dollar. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 2,41 dollar. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 21,97.

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 0,71 cent. Nike 's dividendrendement ligt dus op 1,34 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de producenten van persoonlijke goederen levert een beperkt dividendrendement van circa 0,54 procent op.

Jongste koersdoelen rond de 63 dollar

De laatste 3 adviezen voor het bedrijf dat persoonlijke goederen produceert zijn afkomstig van Susquehanna, JP Morgan en Berenberg.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Nike 's marktkapitalisatie 71,85 miljard dollar.

Het aandeel sloot dinsdag op 52,95 dollar.

Historische beurskoersen Nike

aandelenanalyses nike

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.