Analistengilde noemt Caterpillar te duur aandeel

Het gros van de analisten noemt het aandeel Caterpillar op dit niveau momenteel overgewaardeerd. De adviezen voor het aandeel zijn verdeeld uit: 3 keer verkoop,13 keer houd en 4 keer koop. Het gemiddelde van de uitstaande koersdoelen voor het aandeel staat op 7,3 dollar. Dit is ruim 39 procent minder dan de huidige beurskoers van 107,46 dollar.

Exane BNP Paribas, RBC Capital Markets en Sanford C. Bernstein & Co gaven recentelijk taxaties voor het aandeel.

Taxaties voor Caterpillar geconcentreerd

aandelenanalyses

Over 2017 komt de omzet volgens de analisten uit op 40,44 miljard dollar. Dit is licht meer dan de omzet over 2016 toen de omzet 38,54 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Caterpillar in beeld plus taxaties 2017

fundamenteel onderzoek

Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 2,31 miljard dollar. Over dit jaar ligt de consensus van Caterpillar 's resultaat per aandeel op een winst van 4,14 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 25,96 uit.

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 3,09 dollar. Het dividendrendement ligt zodoende op 2,88 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de industriële bouwkundige bedrijven ligt op een magere 0,78 procent.

Actuele koersdoelen rond de 17 dollar

De laatste 3 adviezen voor industriële bouwkunde sector zijn afkomstig van Exane BNP Paribas, RBC Capital Markets en Sanford C. Bernstein & Co

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Caterpillar 's beurswaarde 62,58 miljard dollar.

Historische koersen Caterpillar afgelopen 10 jaar

fundamenteel onderzoek caterpillar

Het aandeel sloot vrijdag op 107,46 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.