Analisten verwachten over 2019 dalende omzet Freenet, aanzienlijk dividend

Freenet komt morgen met haar resultaten over het voorbije kwartaal. Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 2,88 miljard euro. Dit is vrij beperkt minder dan de omzet over 2018 toen de omzet 2,9 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Freenet in beeld plus taxaties 2019

fundamantele data

De analisten gaan voor 2019 uit van een nettowinst van 221 miljoen euro. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 1,74 euro. De koers/winstverhouding komt hiermee op 11,72 te liggen.

Fors dividend Freenet

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 1,65 euro. Freenet's dividendrendement komt hiermee op 8,09 procent te liggen. Het doorsnee dividendrendement van de telecommunicatiesector ligt op een zeker aantrekkelijke 6 procent.

Recentste taxaties rond de 24 euro

Jefferies & Co., Hauck & Aufhauser en Barclays gaven recent nieuwe taxaties voor het aandeel.

Freenet's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 2,61 miljard euro. Het aandeel Freenet was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds november vorig jaar staat het aandeel Freenet 11 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 16 en de 21 euro.

Historische beurskoersen Freenet

fundamantele data freenet

Klikt u hier voor dividend aandeel Freenet. Om 13.33 koerst het aandeel 0,44 procent lager op 20,4 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.