Aandeel Celgene nu qua PE bij duurste biotechnologiebedrijven

Het Amerikaanse aandeel Celgene wordt momenteel met één van de hoogste CAPE-ratio's van de biotechnologiebedrijven verhandeld. Voor een aandeel wordt nu circa 108 maal de gemiddelde winst per aandeel over de voorbije 10 jaar betaald. Hiermee noteert het aandeel behoorlijk hoger dan het gemiddelde aandeel uit de biotechnologiesector dat nu circa 23 maal de gemiddelde 10-jaarswinst per aandeel kost.

Op basis van de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over dit jaar komt de omzet volgens de analisten uit op 13,25 miljard dollar. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar historie zijn. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2016 toen de omzet 11,23 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Celgene in beeld plus taxaties 2017

aandeel

De meeste analisten rekenen voor 2017 op een recordnettowinst van 5,96 miljard dollar. Over dit jaar ligt de consensus van Celgene 's resultaat per aandeel op een winst van 7,32 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 19,6.

Analisten gaan er niet van uit dat Celgene over dit jaar dividenden uit zal gaan keren. Het gemiddelde dividendrendement van de biotechnologiebedrijven ligt op een magere 0,53 procent.

Laatste koersdoelen rond de 9 dollar

Berenberg, M.M. Warburg & Co. en Baader Bank gaven de meest recente adviezen voor het aandeel.

Celgene 's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 112,85 miljard dollar.

Het aandeel sloot dinsdag op 143,47 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.