Paccar in top Amerikaanse dividendrendementen

Beleggers in het aandeel Paccar kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Op basis van de recente analistentaxaties behoort het aandeel Paccar tot één van de aandelen met de hoogste dividendrendementen van de Amerikaanse beurs. Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 3,06 dollar. Het dividendrendement van Paccar ligt hiermee op 3,74 procent. Het doorsnee dividendrendement van de automobielproducenten ligt op een aantrekkelijke 2 procent.

Historische dividendrendementen Paccar

Over 2019 komt de omzet volgens de analisten uit op 24,02 miljard dollar. Dit is licht meer dan de omzet over 2018 toen het concern 23,5 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Paccar in beeld plus taxaties 2019

financiele analyse

Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 2,38 miljard dollar. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 6,86 dollar over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 11,92 te liggen.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van Paccar' momenteel circa 28,77 miljard dollar. Het aandeel Paccar bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf november vorig jaar staat het aandeel Paccar maar liefst 42 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 53 en de 82 dollar.

Historische koersen aandeel Paccar

financiele analyse paccar

Klikt u hier voor dividend aandeel Paccar. Het aandeel sloot maandag op 81,78 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.