Analistengilde noemt Ahold Delhaize eerlijk gewaardeerd

De koers van Ahold Delhaize lijkt nu, mede door de recente koersverliezen de laatste maanden van het aandeel, conform de meeste waarderingsmodellen te zijn. Het gros van de analisten noemt het aandeel Ahold Delhaize zodoende op dit niveau eerlijk gewaardeerd. 20 analisten volgen momenteel het aandeel. Dit ondanks dat er nog steeds veel koopadviezen uitstaan is de gemiddelde taxatie rond de huidige beurskoers. Het gemiddelde van de koersdoelen voor het aandeel staat op 22,55 euro. Dit is circa 0,4 procent meer dan de huidige koers van 22,19 euro.

Weinig eenstemmigheid waarderingen Ahold Delhaize

koersgrafieken

De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 65,9 miljard euro. Dit is licht meer dan de omzet over 2018 toen het concern 62,79 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Ahold Delhaize in beeld plus taxaties 2020

financiele analyse

De meeste analisten gaan voor 2020 uit van een nettowinst van 1,82 miljard euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 1,61 euro verwacht. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 13,78 uit.

Fors dividend Ahold Delhaize

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 0,75 cent verwacht. Het dividendrendement van Ahold Delhaize ligt hiermee op 3,38 procent. Het doorsnee dividend van de supermarkten ligt op een prima 2,66246901677103 procent.

Meest recente koersdoelen rond de 24 euro

Morgan Stanley, Kepler Capital Markets en InsingerGilissen gaven recentelijk taxaties voor het aandeel.

Ahold Delhaize's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 27,24 miljard euro. Het aandeel Ahold Delhaize was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel Ahold Delhaize 3 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 19 en de 24 euro. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 4 procent hoger.

Historische beurskoersen aandeel Ahold Delhaize

financiele analyse aholddelhaize

Klikt u hier voor dividend aandeel Ahold Delhaize. Om 9.41 staat het aandeel 0,34 procent hoger op 22,19 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.