Qualcomm op stoom door 5G

Het aandeel Qualcomm zit al sinds 2016 in een stevige bullmarkt. Het aandeel koerst inmiddels al weken iedere dag op een nieuwe alltime high. Gisteren sloot het aandeel op haar nieuwe record van 120 dollar.

Bullmarkt Qualcomm

Qualcomm beurskoers

Veel analisten verwachten dat het aandeel nog verder kan groeien. Qualcomm werd eerder geplaagd door diverse anti-trust zaken, die er op neer kwamen dat het bedrijf bepaalde protectionele maatregelen had genomen, van de baan zijn. Hierdoor zou het bedrijf weer volledig naar haar toekomst kunnen kijken.

5G boost

Verwacht dat Qualcomm het meeste zou kunnen profiteren van de 5G-golf die nu over de wereld gaat. Het bedrijf heeft veel licentieovereenkomsten met grote partijen zoals Apple. Het bedrijf krijgt daarom een hoop extra omzet door het extra gebruik van smartphones die op 5G draaien. De divisie RFFE (RF front end) heeft nu een waardering van 13 miljard dollar maar zou volgens analisten per 2022 rond de 18 miljard dollar kunnen liggen.

Eerder werd ook de ruzie met Huawei over royalties nu beslecht is. Inzake de uitrol van het 5G-traject heeft het bedrijf nu geen beperkingen meer. Eerder verhoogde Stacy Rasgon, analist bij Bernstein, het aandeel al van marketperform naar outperform bij een verhoogd koersdoel van 105 naar 135 dollar.

Analist Christopher Roland van Susquehanna stelt dat Qualcomm voor circa 1,8 miljard dollar aan royalties van Huawei zal ontvangen. Dit naast nog eens een bedrijf van tussen de 200 en de 250 miljoen dollar voor de licenties van technologie. De analist verhoogde recent zijn koersdoel van 110 dollar naar 125 dollar.