Boeing krijgt grote order van Ryanair

Vandaag werd bekend dat Ryanair bij Boeing 75 vliegtuigen van het type 737 MAX gaat bestellen. Dit komt niet geheel onverwacht want vandaag vloog de 737 MAX voor het eerst weer sinds het na de twee grote rampen aan de grond moest staan. Met deze order komt het totaal aan vliegtuigen bij Ryanair op 210 stuks te staan.

Boeing en Ryanair gaven beiden aan dat ze veel last hebben van de coronapandemie maar zijn er beiden van overtuigd dat het tij lijkt te gaan keren.

Verwachtingen Boeing

Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet van het bedrijf uit Chicago op 58,79 miljard dollar. Dit is fors minder dan de omzet over 2019 toen de omzet 84,82 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Boeing in beeld plus taxaties 2020

beurskoers

Boeing spaceshuttle ©

Boeing
Boeing


De analisten rekenen voor 2020 op een nettoverlies van 5,41 miljard dollar. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een verlies per aandeel van 8,94 dollar over. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op -25,04.

Ondanks het verwachte verlies zal het bedrijf waarschijnlijk wel een dividend uitkeren. Per aandeel rekenen de analisten op een dividend van 2,02 dollar. Boeing 's dividendrendement komt hiermee op 0,9 procent te liggen. Het gemiddelde dividend van de luchtvaart- & defensiebedrijven ligt op een schamele 0,21 procent. Volgens de consensus zal het bedrijf op 12 februari een interim-dividend van 51 cent uit zal gaan keren.

Recente koersdoelen rond de 194 dollar

ABN AMRO , Credit Suisse en Goldman Sachs gaven onlangs beleggingsadviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 127,07 miljard dollar. Het aandeel bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel 35 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 89 en de 355 dollar.

Historische koersen Boeing afgelopen 10 jaar

beurskoers boeing

Klikt u hier voor dividend aandeel Boeing. Het aandeel staat om 19.07 7,51 procent hoger op 223,85 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.