"Indrukwekkende kwartaalresultaten Alphabet"

De resultaten van Alphabet over het vierde kwartaal worden door de analisten van ABN AMRO indrukkwekkend genoemd. Factoren die van positieve invloed waren zijn onder andere de verlaagde kosten, hogere inkomsten uit advertenties, meer vraag naar cloud en de verdere digitalisatie bij bedrijven.

"We hebben ons waarderingsmodel aangepast voor de stijgende uitgaven en de hogere groei bij cloud. We houden daarbij rekening met de tijdswaarde van geld. We hebben onze reëlewaarde-inschatting met 32% verhoogd naar 2605 dollar. Alphabet blijft een van onze favoriete ondernemingen in de internet- en socialemediasector" zo stellen de analisten.

Fundamentals Alphabet

Over 2020 komt de totale omzet van het bedrijf uit Mountain View volgens de analisten uit op 226.72 miljard dollar. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2019 toen het concern 182.53 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Alphabet in beeld plus taxaties 2020

aandelenanalyse

Alphabet Alphabet Silicon Valley kantoor ©

Alphabet
Alphabet


Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 47.7 miljard dollar. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een winst per aandeel van 69.88 dollar. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 29.39.

Analisten verwachten over dit jaar geen dividenduitkering. Gemiddeld levert een aandeel in de internetbedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 0.09 procent op.

Actuele koersdoelen nabij de 2402 dollar

ABN AMRO , KBC Securities en Canacord Adams gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 615.74 miljard dollar. Het aandeel was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds een jaar terug staat het aandeel maar liefst 39 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 1009 en de 2107 dollar.

Historische koersen Alphabet

aandelenanalyse alphabet

Klikt u hier voor dividend aandeel Alphabet. Het aandeel staat om 15.30 0.12 procent hoger op 2053.63 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.