Accenture koopt Businet System

 • Accenture (NYSE: ACN) heeft Businet System overgenomen, een leider in het ontwikkelen en exploiteren van Salesforce Commerce Cloud-gebaseerde e-commercesites in Japan, met een eigen orderbeheersysteem voor de kleding- en detailhandel.
 • Businet System heeft e-commercesites ontwikkeld en beheerd voor meer dan 60 bedrijven, voornamelijk in de huishoudelijke kleding- en detailhandel.
 • Door de overname van Businet System versterkt ACN zijn e-commercediensten, van strategie tot systeemontwerp, ontwikkeling en exploitatie.
 • De 40 werknemers van Businet System zullen zich bij Accenture Interactive in Japan voegen.
 • De voorwaarden van de transactie zijn niet bekendgemaakt.

  Accenture fundamentals

  De omzet van het bedrijf uit Dublin over dit jaar komt uit op 47.81 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is licht meer dan de omzet over 2019 toen het concern 44.33 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Accenture in beeld plus taxaties 2020

  aandelenanalyses

  Accenture Utrecht Papendorp ©

  Accenture
  Accenture


  Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 5.3 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 8.22 dollar verwacht. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 30.84 uit.

  De consensus van het dividend ligt op 3.51 dollar per aandeel. Accenture 's dividendrendement komt hiermee op 1.38 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de IT-bedrijven ligt op een magere 0.26 procent.

  De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 161.19 miljard dollar. Het aandeel was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Gemeten vanaf februari vorig jaar staat het aandeel maar liefst 22 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 137 en de 271 dollar.

  Koershistorie Accenture van 2007 tot 2020

  aandelenanalyses accenture

  Klikt u hier voor dividend aandeel Accenture. Het aandeel staat om 21.19 1.04 procent hoger op 253.54 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.