Analisten verwachten over 2020 dalende omzet Airbus Group

Morgen presenteert het Franse Airbus Group haar resultaten over het afgelopen kwartaal. De omzet van het concern uit Leiden over dit jaar komt uit op 47.92 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is behoorlijk minder dan de omzet over 2019 toen het concern 70.48 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Airbus Group in beeld plus taxaties 2020

koersgrafieken

Airbus kantoor Leiden Nederland ©

Airbus
Airbus


Onderaan de streep rekenen de meeste analisten op een nettowinst van 766 miljoen euro. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een winst per aandeel van 76 cent. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op een zeer royale 123.42.

De meeste analisten gaan er vanuit dat het concern geen dividenden uit zal gaan keren. Gemiddeld levert een aandeel in de luchtvaart- & defensiebedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 0.2 procent op.

Laatste koersdoelen rond de 117 euro

Deutsche Bank , Goldman Sachs en Credit Suisse gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 72.76 miljard euro. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds februari vorig jaar staat het aandeel 28 procent lager. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 48 en de 134 euro.

Historische beurskoersen Airbus Group

koersgrafieken airbusgroup

Klikt u hier voor dividend aandeel Airbus Group. Het aandeel staat om 13.47 0.12 procent hoger op 93.8 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.