Airbus neemt aanbieder van cryptografiesystemen DSI Datensicherheit over

  • Airbus (OTCPK:EADSF) zei vrijdag dat zijn eenheid Airbus Defence and Space DSI Datensicherheit heeft overgenomen, een Duits bedrijf dat cryptografie- en communicatiesystemen levert voor de ruimte, in de lucht, op zee en op de grond.
  • De voorwaarden van de deal zijn niet bekendgemaakt.
  • DSI gaat opereren onder een nieuwe naam - Aerospace Data Security.
  • De overname zal de cryptografiecapaciteiten van Airbus versterken en de ontwikkeling van end-to-end beveiligde systemen verbeteren.

    De omzet van het bedrijf uit Leiden over dit jaar komt uit op 59.62 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2021 toen het concern 52.15 miljard euro verdiende.

    Historische omzetten en resultaten Airbus Group in beeld plus taxaties 2022

    koersdata

    Airbus vestiging Leiden Nederland ©

    Airbus
    Airbus


    De analisten gaan voor 2022 uit van een nettowinst van 4.01 miljard euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 5.11 euro verwacht. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 20.07.

    Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 1.82 euro. Airbus Group 's dividendrendement ligt dus op 1.77 procent. Het doorsnee dividendrendement van de luchtvaart- & defensiebedrijven ligt op een summiere 0.83 procent.

    Laatste analistentaxaties rond de 146 euro

    De laatste 3 adviezen voor het luchtvaart/defensiebedrijf zijn afkomstig van Deutsche Bank , UBS en Goldman Sachs

    Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 80.39 miljard euro. 8

    Om 13.43 staat het aandeel 6.9 procent hoger op 102.58 euro.

    Historische koersen Airbus Group voorbije 12 jaar

    koersdata airbusgroup

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.