Verizon, AT&T en T-Mobile besteden bijna $ 80 miljard aan 5G

 • De Federal Communications Commission heeft de winnaars bekendgemaakt van een draadloze ethergolfveiling die ze de afgelopen maanden heeft gehouden en die een recordbedrag van $ 81 miljard opleverde. Het middenbandspectrum, ook wel de "goldilocks-band" genoemd, is zeer geschikt voor 5G-netwerken, omdat het grote hoeveelheden gegevens kan verzenden op een golflengte die lange afstanden kan afleggen. Het 280 megahertz-spectrum is ook vooral belangrijk voor draadloze reuzen die hebben geprobeerd hun spectrumportfolio's in te vullen.
 • De grote winnaars? Verizon Communications (NYSE: VZ) - via zijn dochteronderneming Cellco Partnership - bood bijna $ 45,5 miljard op de ether. AT&T (NYSE: T) - via AT&T Spectrum Frontiers - bood $ 23,4 miljard, terwijl T-Mobile (NASDAQ: TMUS) $ 9,3 miljard bood (het had al een mid-band verworven door de fusie met Sprint). De resultaten waren in overeenstemming met de verwachtingen van de industrie en weerspiegelen hoe belangrijk het verkrijgen van licenties voor de ethergolven is voor de luchtvaartmaatschappijen.
 • Vooruitzichten: de COVID-19-pandemie heeft laten zien hoe kritiek onze connectiviteit is vanwege het feit dat we op afstand werken en leren op afstand, wat heeft geleid tot een toename van breedbanddiensten. 5G zal niet alleen leiden tot verbluffende snelheden, maar er kunnen ook meer mensen tegelijkertijd op een netwerk zijn met minder drop-offs. De prestaties van 5G blijven echter afhankelijk van het type spectrum dat een provider beschikbaar heeft, waarbij de middenband een sterke combinatie biedt van hoge snelheden en brede dekking.

  Verizon Communications verwachtingen

  Beleggers in het aandeel Verizon Communications Communications kunnen rekenen op een fors dividend. Op basis van de recente analistentaxaties heeft het aandeel Verizon Communications Communications nu één van de hoogste dividendrendementen van de Amerikaanse beurs. Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 2.53 dollar verwacht. Verizon Communications Communications's dividendrendement bedraagt dus momenteel 4.58 procent. Het doorsnee dividendrendement van de vaste lijn com. sector ligt op een zeker aantrekkelijke 2.65 procent.

  Historische dividendrendementen Verizon Communications Communications

  De gemiddelde verwachting van de omzet van het bedrijf uit New York City over dit jaar ligt volgens de analisten op 133.13 miljard dollar. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2020 toen de omzet 128.29 miljard dollar bedroeg.

  Historische omzetten en resultaten Verizon Communications Communications in beeld plus taxaties 2020

  aandelenanalyse

  Verizon Communications vestiging Silicon Valley ©

  Verizon
  Verizon


  De meeste analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 21.01 miljard dollar. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een winst per aandeel van 5.08 dollar. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 10.89.

  De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 228.71 miljard dollar. Het aandeel was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds maart vorig jaar staat het aandeel 7 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 49 en de 62 dollar.

  Historische koersen Verizon Communications Communications 2007-2021

  aandelenanalyse verizoncommunications

  Klikt u hier voor dividend aandeel Verizon Communications. Om 20.26 koerst het aandeel 0.69 procent hoger op 55.3 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.