Moderna meldt voortgang pijplijn

Het Amerikaanse biotechbedrijf Moderna meldde vandaag voortgang met haar pijplijn:

  • De CMV data tonen aan dat alle geometrische gemiddelde titers (GMT) gedurende 7 maanden op of boven de cytomegalovirus (CMV) seropositieve uitgangswaarden liggen; de cruciale Fase 3 studie met tenminste 8.000 deelnemers zal naar verwachting in 2021 van start gaan.
  • De eerste tussentijdse analyse van het Fase 1 kandidaat-vaccin tegen het Respiratoir Syncytieel Virus (RSV) (mRNA-1345) toont een toename van meer dan 11 keer de RSV-neutraliserende antilichamen bij jongere volwassenen (leeftijd 18-49 jaar).
  • De verwachting is dat de Fase 1 studie van mRNA kandidaat-griepvaccin in 2021 zal starten.
  • De Fase 1 studie waarin HIV-mRNA-vaccins met een nieuwe methode worden geëvalueerd, zal naar verwachting in 2021 van start gaan.
  • Op 13 april 2021 heeft Moderna een update gegeven over haar COVID-19 vaccinprogramma.

    Vaccine Day zal op woensdag 14 april om 14.00 CET van start gaan (webcast is hier live te volgen). "Moderna heeft een van 's werelds grootste en meest innovatieve pijplijnen voor de ontwikkeling van vaccins. Wij geloven dat we een unieke kans hebben om nieuwe vaccins te ontwikkelen tegen virussen die mensen over de hele wereld treffen, in een tempo dat radicaal verschilt van wat de industrie tot nu toe heeft gedaan," aldus Stéphane Bancel, Chief Executive Officer van Moderna. "We werken eraan om onze vaccinpijplijn verder uit te breiden en deze essentiële programma's te versnellen. Met onze mRNA-vaccins geloven we dat we een kans hebben om een diepgaande impact te hebben op de menselijke gezondheid."