Indonesie keurt Moderna's COVID-19-prik goed voor gebruik in noodgevallen

  • Indonesië heeft het COVID-19-vaccin van Moderna (NASDAQ:MRNA) goedgekeurd voor gebruik in noodgevallen.
  • Het land zal 4 miljoen vaccindoses ontvangen als onderdeel van het COVAX global-sharing-schema.
  • Daarnaast zal Nederland ook 3M vaccindoses doneren, zei de Indonesische minister van Buitenlandse Zaken Retno Marsudi.
  • Onlangs heeft Thailand ook bijna 4 miljoen doses Moderna's mRNA-coronavirusvaccin geïmporteerd.

    De omzet van het bedrijf uit Cambridge over dit jaar komt uit op 18.48 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is fors minder dan de omzet over 2020 toen de omzet 803.4 miljoen dollar bedroeg.

    Historische omzetten en resultaten Moderna Inc in beeld plus taxaties 2020

    historische koersen

    De analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 10.23 miljard dollar. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 24.82 dollar over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 10.46 te liggen.

    De meeste analisten gaan er vanuit dat het concern geen dividenden uit zal gaan keren. Het doorsnee dividend van de biotechnologiebedrijven ligt op een prima 1.97 procent.

    Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 87.39 miljard dollar. Het aandeel bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds juli vorig jaar staat het aandeel maar liefst 217 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 54 en de 261 dollar.

    Historische koersen Moderna Inc 2007-2021

    historische koersen modernainc

    Het aandeel sloot donderdag op 259.68 dollar.

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.