AT&T sluit spin-out van DirecTV, videoservices

 • AT&T (NYSE:T) heeft zijn transactie met DirecTV en zijn AT&T TV en U-verse videodiensten afgerond.
 • Door de deal met TPG Capital wordt officieel het nieuwe bedrijf DirecTV opgericht, dat eigenaar wordt van de diensten die voorheen door AT&T werden beheerd. Aan het einde van het tweede kwartaal had de nieuwe DirecTV ongeveer 15,4 miljoen premium video-abonnees.
 • Bij de afsluiting ontving AT&T $ 7,1 miljard in contanten ($ 7,6 miljard na aftrek van ongeveer $ 470 miljoen contant geld) en droeg ongeveer $ 195 miljoen aan schulden over van de videobusiness.
 • In de deal droeg AT&T zijn video-bedrijfseenheid bij aan de nieuwe entiteit in ruil voor preferente eenheden, samen met een belang van 70% in de gemeenschappelijke eenheden van DirecTV, terwijl TPG ongeveer $ 1,8 miljard in contanten aan DirecTV bijdroeg in ruil voor voorkeurseenheden en een belang van 30% in gemeenschappelijke eenheden.
 • Niet inbegrepen in de deal: HBO Max en de regionale sportnetwerken (die onderdeel zijn van hun eigen transactie met Discovery); Latijns-Amerikaanse operatie Vrio, op weg naar nieuwe eigenaar Grupo Werthein; U-verse netwerk activa; en de investering van AT&T in Sky Mexico.

  Over dit jaar komt de verdient het bedrijf uit Dallas volgens de analisten uit op 176.57 miljard dollar. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2021 toen het bedrijf 171.76 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten AT&T in beeld plus taxaties 2021

  aandelenanalyse

  AT&T Den Haag station ©

  AT&T
  AT&T


  De analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 23.81 miljard dollar. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 3.37 dollar over. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 8.31.

  Fors dividend AT&T

  Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 1.99 dollar verwacht. Het dividendrendement ligt zodoende op 7.1 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de vaste lijn communicatiebedrijven ligt op een relatief royale 5.93 procent.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 203.27 miljard dollar. 1

  Historische beurskoersen aandeel AT&T

  aandelenanalyse at&t

  Het aandeel sloot donderdag op 28.02 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.