Sony rond overname Crunchyroll van AT&T af

  • Sony's Funimation (NYSE:SONY) heeft de overname van de anime-streamingservice Crunchyroll van AT&T (NYSE:T) ter waarde van $ 1,175 miljard afgerond.
  • Dat wordt contant betaald, en AT&T zal dat geld op de schuldverminderingsstapel gooien - onderdeel van een doorlopend plan om de nettoschuld in verhouding tot de gecorrigeerde EBITDA tegen het einde van 2023 onder de 2,5x te brengen.
  • Ze bereikten de deal afgelopen december, na onderhandelingen waarbij AT&T naar verluidt $ 1,5 miljard eiste.
  • Crunchyroll heeft 5 miljoen SVOD-abonnees en bedient 120 miljoen geregistreerde gebruikers in 200 landen, met functies zoals door advertenties ondersteunde video-on-demand, mobiele games, manga, merchandise en distributie van evenementen.
  • "Anime is een snelgroeiend medium dat het publiek over de hele wereld boeit en inspireert", zegt Sony-voorzitter/CEO Kenichiro Yoshida. "De afstemming van Crunchyroll en Funimation stelt ons in staat om nog dichter bij de makers en fans te komen die het hart van de anime-gemeenschap vormen."

    Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet van het bedrijf uit Dallas op 175.56 miljard dollar. Dit is licht meer dan de omzet over 2021 toen het concern 171.76 miljard dollar verdiende.

    Historische omzetten en resultaten AT&T in beeld plus taxaties 2021

    koersdata

    AT&T Den Haag ©

    AT&T
    AT&T


    De meeste analisten rekenen voor 2021 op een nettowinst van 23.81 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 3.37 dollar verwacht. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 8.15.

    Fors dividend AT&T

    Per aandeel rekenen de analisten op een dividend van 2.01 dollar. AT&T 's dividendrendement komt hiermee uit op 7.32 procent. Het gemiddelde dividend van de vaste lijn communicatiebedrijven ligt op een prima 5.93 procent.

    Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 199.14 miljard dollar. -1

    Historische koersen AT&T 2007-2021

    koersdata at&t

    Het aandeel sloot dinsdag op 27.45 dollar.

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.