Walmart's Flipkart riskeert een boete van $ 1,35 miljard

 • De dochteronderneming van Walmart en het Indiase e-commercebedrijf Flipkart en zijn oprichters hebben een bericht ontvangen van het Indiase agentschap voor financiële misdaad, waarin hen wordt gevraagd uit te leggen waarom het geen boetes van 100 miljard roepies ($ 1,35 miljard) zou moeten krijgen voor vermeende schendingen van de buitenlandse investeringswet.
 • Het bureau heeft Flipkart en Amazon .com (AMZN -0,2%) onderzocht voor het overtreden van retailregelgeving voor meerdere merken die dergelijke bedrijven ervan weerhoudt om als marktplaats te opereren voor verkopers.
 • Het onderzoek omvat beschuldigingen van roofprijzen dat Flipkart een voorkeursbehandeling heeft gegeven aan zijn voormalige dochteronderneming, WS Retail.
 • "We zullen samenwerken met de autoriteiten bij het bekijken van deze kwestie met betrekking tot de periode 2009-2015 volgens hun bericht", aldus een woordvoerder van Flipkart. Het bedrijf zegt dat ze "in overeenstemming zijn met de Indiase wet- en regelgeving".
 • Flipkart heeft 90 dagen om op de melding te reageren. Walmart kocht in augustus 2018 een belang van 77% in het bedrijf voor $ 16 miljard. Het bedrijf werd onlangs gewaardeerd op $ 37,6 miljard tijdens een financieringsronde in juli.

  Morgen komt het Amerikaanse Walmart Stores haar resultaten over het afgelopen kwartaal. De gemiddelde verwachting van de omzet van het bedrijf uit Bentonville over dit jaar ligt volgens de analisten op 563.8 miljard dollar. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2021 toen de omzet 559.15 miljard dollar bedroeg.

  Historische omzetten en resultaten Walmart Stores in beeld plus taxaties 2021

  financiële analyse

  Walmart Silicon Valley Californie ©

  Walmart
  Walmart


  De analisten rekenen voor 2021 op een nettowinst van 17.66 miljard dollar. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 6.24 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 23.89 te liggen.

  Per aandeel rekenen de analisten op een dividend van 2.21 dollar. Walmart Stores 's dividendrendement bedraagt dus momenteel 1.48 procent. Het doorsnee dividend van de supermarkten ligt op een prima 1.98 procent.

  De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 422.25 miljard dollar. 14

  Koershistorie Walmart Stores 2007-2021

  financiële analyse walmartstores

  Het aandeel sloot woensdag op 149.1 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.