Walmart's Flipkart zou de IPO-waardering verhogen van $ 60B tot $ 70B

 • Walmart's (NYSE:WMT) Indiase e-commercebedrijf Flipkart (FPKT) zou zijn waardering voor de beursintroductie intern hebben verhoogd van $ 60 miljard tot $ 70 miljard.
 • Flipkart mikt op een beursgang in de VS voor volgend jaar, nadat hij eerder dit jaar een beursgang had overwogen, volgens een rapport van Reuters. Flipkart had eerder een IPO-waardering van ongeveer $ 50 miljard vastgesteld.
 • De vertraging in de beursgang komt omdat Flipkart van plan is zich te concentreren op zijn nieuwere online gezondheidszorgdiensten en reisboekingsactiviteiten, om hun waarde te vergroten, vóór een beursgang, meldde Reuters, daarbij bekende bronnen aanhalend. De algemene onrust op de markten als gevolg van het conflict tussen Rusland en Oekraïne heeft waarschijnlijk ook een rol gespeeld bij de mogelijke vertraging.
 • In december meldde de Economic Times dat (FPKT) naar verluidt een beursgang plant rond november of december 2022.

  De gemiddelde verwachting van de omzet van het bedrijf uit Bentonville over dit jaar ligt volgens de analisten op 591.17 miljard dollar. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2021 toen het bedrijf 572.75 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Walmart Stores in beeld plus taxaties 2022

  aandelenanalyse

  Walmart Silicon Valley Amerika supermarkt ©

  Walmart
  Walmart


  Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 18.55 miljard dollar. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een winst per aandeel van 6.77 dollar. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 22.84 uit.

  De consensus van het dividend ligt op 2.25 dollar per aandeel. Het dividendrendement ligt zodoende op 1.46 procent. Het gemiddelde dividend van de supermarkten ligt op een prima 2.04 procent.

  Actuele koersdoelen nabij de 143 dollar

  KBC Securities, ABN AMRO en Raymond James gaven onlangs beleggingsadviezen voor het aandeel.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 436.18 miljard dollar. 12

  Het aandeel sloot woensdag op 154.62 dollar.

  Historische koersen Walmart Stores afgelopen 10 jaar

  aandelenanalyse walmartstores

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.