BP verdiende $ 500 miljoen mee aan gashandel in Q3

  • Het handelsteam van BP verdiende in het derde kwartaal minstens $ 500 miljoen, meldt Reuters, omdat het bedrijf profiteerde van de aardgasprijzen die in Europa en delen van Azië hoger zijn gestegen.
  • De resultaten van de gashandel werden eerder deze maand bekendgemaakt tijdens een intern gesprek met het personeel, aldus het rapport.
  • BP heeft een kleinere gashandelsportefeuille dan Europese rivalen zoals Royal Dutch Royal Dutch Shell ( Royal Dutch Shell A .A, Royal Dutch Shell A .B) en Equinor (NYSE:EQNR), die nog hogere winsten zouden kunnen boeken.
  • De handelstak van BP verdiende in 2020 bijna $ 4 miljard aan winst, bijna gelijk aan de recordhandelswinst van 2019.

    Over dit jaar komt de verdient het bedrijf uit London volgens de analisten uit op 227.51 miljard GBp. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2021 toen het concern 161.29 miljard GBp verdiende.

    Historische omzetten en resultaten BP in beeld plus taxaties 2021

    fundamantele data

    BP tankwagen Apeldoorn A1 ©

    BP
    BP


    De analisten rekenen voor 2021 op een nettowinst van 11.71 miljard GBp. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 59 GBp over. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op 5.94.

    Fors dividend BP

    Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 22 GBp. BP 's dividendrendement bedraagt dus momenteel 6.28 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de olie- en gassector ligt op een relatief royale 2.91 procent.

    Recente koersdoelen rond de 378 GBp

    De laatste 3 adviezen voor het olie- en gasbedrijf zijn afkomstig van Citigroup , Berenberg en Jefferies & Co..

    De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 7087.69 miljard GBp. 89

    Het aandeel sloot vrijdag op 350.2 GBp.

    Historische beurskoersen aandeel BP

    fundamantele data bp

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.