BP koopt aanbieder van oplaadpunten voor elektrische auto's Amply Power, waardoor de toegang tot de VS wordt gestimuleerd

  • BP ( BP ) stemt ermee in om de Amerikaanse leverancier van oplaadpunten voor elektrische voertuigen Amply Power over te nemen voor een niet nader genoemd bedrag, waarmee de eerste grote stap wordt gezet op het gebied van elektrificatie in de VS.
  • Amply, gevestigd in Californië, bedient vloten die vrachtwagens, transit- en schoolbussen, bestelwagens en lichte voertuigen bedienen.
  • Amply zal onafhankelijk blijven opereren als onderdeel van BP 's wereldwijde portfolio van bedrijven.
  • BP zegt dat het ernaar streeft om tegen 2030 de inkomsten van zijn wereldwijde gemaks- en mobiliteitsactiviteiten bijna te verdubbelen van ~ $ 5 miljard in 2019, terwijl het zijn wereldwijde netwerk van EV-oplaadpunten uitbouwt van 11K vandaag tot meer dan 70K.
  • BP heeft onlangs plannen onthuld voor een groot groen waterstofproject in het noordoosten van Engeland.

    Over 2021 verdient het bedrijf uit London volgens de gepolste analisten uit op 219.98 miljard GBp. Dit is fors meer dan de omzet over 2021 toen het concern 161.29 miljard GBp verdiende.

    Historische omzetten en resultaten BP in beeld plus taxaties 2021

    fundamenteel onderzoek

    BP Ultimate Nieuw Zeeland ©

    BP
    BP


    De analisten rekenen voor 2021 op een nettowinst van 12.46 miljard GBp. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 62 GBp verwacht. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 5.21 te liggen.

    Fors dividend BP

    De consensus van het dividend ligt op 22 GBp per aandeel. BP 's dividendrendement komt hiermee uit op 6.8 procent. Het doorsnee dividend van de olie- en gasbedrijven ligt op een prima 2.91 procent.

    Recentste taxaties rond de 461 GBp

    Deutsche Bank , JP Morgan en HSBC gaven de meest recente adviezen voor het aandeel.

    De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 6543.26 miljard GBp. 32

    Om 10.26 stond het aandeel 1.35 procent hoger op 323.3 GBp.

    Historische koersen BP 2007-2021

    fundamenteel onderzoek bp

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.