Xerox neemt de in Canada gevestigde IT-serviceprovider Powerland over

 • Xerox (XRX) heeft de in Canada gevestigde IT-serviceprovider Powerland in contanten overgenomen.
 • De overname versterkt het aanbod van IT-diensten van Xerox in Noord-Amerika, waaronder cloud, cyberbeveiliging, computergebruik door eindgebruikers en beheerde diensten.
 • Powerland bedient klanten in Canada en levert technologische oplossingen, waaronder cloud-, hybride cloud-, cyberbeveiligings- en computeroplossingen voor eindgebruikers.
 • Xerox zei dat de overname haar inzet voor uitbreiding van haar IT-services voortzet. Xerox verwierf het in het VK gevestigde ITEC Connect Group en het Canadese Digitex in maart 2020 en het in Vermont gevestigde Competitive Computing (C2) in oktober 2021.

  Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet van het bedrijf uit Norwalk op 7.04 miljard dollar. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2021 toen de omzet 7.04 miljard dollar bedroeg.

  Historische omzetten en resultaten Xerox in beeld plus taxaties 2021

  aandelenanalyses

  Xerox printer Utrecht Uithof ©

  Xerox
  Xerox


  De analisten rekenen voor 2021 op een nettowinst van 261 miljoen dollar. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een winst per aandeel van 1.58 dollar. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 12.63 te liggen.

  Fors dividend Xerox

  Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 1 dollar verwacht. Xerox 's dividendrendement komt hiermee op 5.01 procent te liggen. Gemiddeld levert een aandeel in de hardwareproducenten levert een beperkt dividendrendement van circa 1.41 procent op.

  De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 3.96 miljard dollar. -16

  Historische beurskoersen aandeel Xerox

  aandelenanalyses xerox

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.