BNY Mellon waarschuwt voor enorme leverage Chinese bedrijven

Peterbentley
Peter Bentley

In drie jaar tijd zal de markt voor bedrijfsobligaties in China bijna tweemaal zo groot zijn als die in de VS, terwijl het VK en Europa 17% van de schuldmarkt uitmaken. Door deze grote veranderingen op de obligatiemarkten is een mondiale benadering van de obligaties noodzakelijk, vindt Peter Bentley, head of credit bij Insight - een boutique van BNY Mellon.

40% obligaties rendeert negatief

De obligatiemarkten worden gekenmerkt door een ongekende dynamiek. Helemaal nu zo’n 40% van het Europese staatspapier negatief rendeert. Er is extra rendement te vinden in bedrijfsobligaties waar de premieniveaus rond de 2% zitten en dat is nog altijd drie keer zoveel als bij sommige staatsobligaties. Door obligaties mondiaal te benaderen, spelen beleggers in op de divergentie in monetair beleid, krijgen ze blootstelling aan verschillende fases van de cyclus en kunnen ze profiteren van arbitrage-kansen. Bentley zelf geeft de voorkeur aan IG bedrijfsobligaties.

Insight heeft momenteel geen blootstelling aan de high yield markt en is juist overwogen in financials en asset backed securities.

Voorkeur Amerikaans gerelateerde landen

Met betrekking tot bedrijven in opkomende markten, komt de vestigingsplaats niet altijd overeen met waar het bedrijf haar inkomsten genereert. Veel bedrijven zijn meer blootgesteld aan landen als de VS dan het land van herkomst. Dat is waarom het zo belangrijk is om per bedrijf de inkomstenmix te analyseren. Binnen het segment opkomende markten heeft Bentley een voorkeur voor landen die tegen de economie van de VS aanschurken, zoals Mexico, en Oost-Europese landen, zoals Polen en Hongarije.

Ondanks de razendsnelle opkomst van Chinese obligatie-emissies, gelooft Bentley niet dat het op dit moment een aantrekkelijke kredietmarkt is. Hij acht voorzichtigheid geboden omdat hij gelooft dat er enorme hoeveelheid onhoudbare leverage op dit moment in Chinese bedrijven zit.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.be B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.