Aandeel Altria Group aan kop qua Amerikaanse dividendaandelen

Fors dividend Altria Group

Beleggers in het aandeel Altria Group kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Gezien het gemiddelde van de analistentaxaties heeft het aandeel Altria Group nu één van de hoogste dividendrendementen van de Amerikaanse beurs. Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 3.99 dollar verwacht. Het dividendrendement ligt zodoende op 9.65 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de tabaksbedrijven levert een aantrekkelijk dividendrendement van circa 3.46 procent op.

Dividendrendementen Altria Group

aandelenanalyses

Over het huidige boekjaar komt de omzet van het bedrijf uit volgens de analisten uit op 20.62 miljard dollar. Dit is behoorlijk minder dan de omzet over 2022 toen het concern 24.48 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Altria Group in beeld plus taxaties 2023

beurskoersen

De analisten rekenen voor 2023 op een nettowinst van 8.85 miljard dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 5.07 dollar over. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 8.16.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 73.85 miljard dollar.

Het aandeel werd vrijdag het laatst op 41.36 dollar verhandeld.

Historische beurskoersen aandeel Altria Group

beurskoersen altriagroup

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.