Aandeel Acerinox al jaren bij Spaanse rode lantaarndragers

Beleggers in het aandeel Acerinox hebben de laatste jaren behoorlijke klappen opgelopen. Het aandeel was de afgelopen 1 jaar met een royaal verlies van 22 procent één van de slechtste aandelen van Spanje.

Rendementen Acerinox versus Spaanse aandelen

Buy & hold rendementen aandeel Acerinox over diverse periodes, exclusief dividendrendementen

Beleggers die het aandeel in 2007 kochten staan nu op een beperkte winst van 9 procent. Sinds 2012 staat het aandeel op een winst van 12 procent. Over de afgelopen 90 dagen staat het aandeel op een verlies van 7 procent.

Het gemiddelde Spaanse aandeel won de afgelopen 1 jaar ruim 2 procent. Bij de verliezers in Spanje over dezelfde periode zitten Gamesa, Abengoa en Banco Popular.

Over 2018 komt de omzet volgens de gepolste analisten uit op 4,99 miljard euro. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2017 toen het bedrijf 4,63 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Acerinox in beeld plus taxaties 2018

koersdata

De meeste analisten rekenen voor 2018 op een nettowinst van 241 miljoen euro. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 88 cent. De koerswinstverhouding komt zodoende op 10,43 te liggen.

Fors dividend Acerinox

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,46 cent. Acerinox's dividendrendement komt hiermee uit op 5,01 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de industriële bouwkunde sector ligt op een summiere 1 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van Acerinox' momenteel circa 2,54 miljard euro. Het aandeel Acerinox was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf januari vorig jaar staat het aandeel Acerinox 22 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 8 en de 13 euro. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 9 procent hoger.

Historische beurskoersen aandeel Acerinox

koersdata acerinox

Om 14.52 staat het aandeel 1,89 procent hoger op 9,18 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.