Gilead Sciences bij hoogste dividendaandelen in Amerika

Fors dividend Gilead Sciences

Beleggers in het aandeel Gilead Sciences kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Baserend op de laatste analistentaxaties heeft het aandeel Gilead Sciences nu één van de hoogste dividendrendementen van de Amerikaanse beurs. Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 2,29 dollar. Het dividendrendement ligt zodoende op 3,27 procent. Het gemiddelde dividend van de biotechnologiebedrijven ligt op een schamele 0,5 procent.

Dividendrendementen Gilead Sciences

Maandag presenteert het Amerikaanse Gilead Sciences haar resultaten over het afgelopen kwartaal. De omzet van Gilead Sciences over dit jaar komt uit op 21,82 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is fors minder dan de omzet over 2017 toen het concern 26,11 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Gilead Sciences in beeld plus taxaties 2018

koersgrafieken

De analisten gaan voor 2018 uit van een nettowinst van 9,08 miljard dollar. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een winst per aandeel van 6,92 dollar. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 10,12.

Actuele koersdoelen nabij de 86 dollar

De laatste 3 adviezen voor het biotechbedrijf zijn afkomstig van Morgan Stanley, Leerink Swann & Company en Berenberg.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van Gilead Sciences' momenteel circa 91,5 miljard dollar. Het aandeel Gilead Sciences was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds een jaar terug staat het aandeel Gilead Sciences 13 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 60 en de 85 dollar. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 176 procent hoger.

Het aandeel sloot donderdag op 70,01 dollar.

Koershistorie Gilead Sciences 2007-2018

koersgrafieken gileadsciences

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.