Gilead: Covid-19 medicijn levert 100 miljoen meer op dan verwacht

De opbrengsten van Gilead Sciences ' covid-19 medicijn veklury (remdesivir) waren in het afgelopen kwartaal circa 100 miljoen dollar meer dan verwacht. De totale opbrengsten van remdesivir in het afgelopen kwartaal bedroeg 873 miljoen dollar.

Over het medicijn is nog veel discussie maar het is nog steeds volop in ontwikkeling. Ondertussen exploderen in de VS de coronagevallen.

Gilead Sciences gaf aan remdesivir ondertussen bij 40 tot 50 procent van de Amerikaanse covid-19 patiënten wordt voorgeschreven. Tot heden is remdesivir het enige door de FDA goedgekeurde covid-19 medicijn.

Over 2020 komt de omzet van het bedrijf uit Foster City volgens de analisten uit op 23,69 miljard dollar. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2019 toen de omzet 22,45 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Gilead Sciences in beeld plus taxaties 2020

koersdata

Gilead Sciences Kite Nederland ©

Gilead Sciences
Gilead Sciences


Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 8,39 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 6,61 dollar verwacht. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 8,85 te liggen.

Fors dividend Gilead Sciences

Per aandeel rekenen de analisten op een dividend van 2,7 dollar. Gilead Sciences 's dividendrendement ligt dus op 4,61 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de biotechnologiebedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 0,06 procent op.

Gilead Sciences 's beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 75,04 miljard . Het aandeel Gilead Sciences was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds een jaar terug staat het aandeel Gilead Sciences 5 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 57 en de 86 dollar.

Om 21.00 stond het aandeel 0,65 procent lager op 58,53 dollar.

Historische koersen Gilead Sciences

koersdata gileadsciences

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.