Gilead en Merck inkt samenwerkingsovereenkomst voor Keytruda/Trodelvy borstkankeronderzoek

  • Gilead Sciences (NASDAQ:GILD) is een samenwerkings- en leveringsovereenkomst voor klinische studies aangegaan met Merck KGaA (NYSE:MRK) om de werkzaamheid van Trodelvy in combinatie met Keytruda als eerstelijnsbehandeling voor bepaalde patiënten met triple-negatieve borstkanker (TNBC).
  • Volgens de voorwaarden van de overeenkomst zal Gilead Sciences een wereldwijde fase 3-studie sponsoren om de combinatie te evalueren bij patiënten met lokaal gevorderde of gemetastaseerde TNBC.
  • Gemetastaseerde TNBC heeft het slechtste overlevingspercentage onder de subtypes van borstkanker, en er is dringend behoefte aan nieuwe therapieën die de resultaten voor de patiënt verbeteren, benadrukten de bedrijven.

    Over dit jaar komt de verdient het bedrijf uit Foster City volgens de analisten uit op 26.5 miljard dollar. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2021 toen de omzet 24.69 miljard dollar bedroeg.

    Historische omzetten en resultaten Gilead Sciences in beeld plus taxaties 2021

    historische koersen

    Gilead Sciences Kite Hoofddorp Holland ©

    Gilead Sciences
    Gilead Sciences


    De analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 10.24 miljard dollar. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 8.11 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 8.29 te liggen.

    Fors dividend Gilead Sciences

    Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 2.77 dollar. Het dividendrendement van Gilead Sciences ligt hiermee op 4.12 procent. Het doorsnee dividendrendement van de biotechnologiesector ligt op een zeker aantrekkelijke 2.64 procent.

    Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 85.08 miljard dollar. 15

    Het aandeel sloot maandag op 67.2 dollar.

    Historische koersen Gilead Sciences

    historische koersen gileadsciences

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.