Randstad favoriete uitzender analisten

De afgelopen dagen hebben zowel Rabobank als Goldman Sachs positieve rapporten over Randstad gepubliceerd. De analisten stellen dat de uitzender nog meer dan zijn sectorgenoten zal profiteren van het economische herstel in de eurozone. Gemiddeld genomen zien analisten voor Randstad ondertussen een koerspotentieel van bijna 6%.

Toegevoegd aan favorietenlijst

Rabobank heeft op 10 juni Randstad toegevoegd aan zijn ‘Conviction Buy ’ lijst, terwijl het koersdoel met 3 euro opwaarts is bijgesteld tot 60 euro.

Volgens de analisten laten de belangrijkste Europese uitzendmarkten voor Randstad een herstel zien van de omzet. In het verlengde hiervan wordt gewezen op recent gepresenteerde cijfers door het Nederlandse ABU.

Rabobank verwacht dat in de komende maanden vooral de Franse als Duitse uitzendmarkt verder zullen groeien, waarmee Randstad een van de beste opties is om te profiteren van een Europees herstel.

Anticiperen op groei

Goldman Sachs stelt in een rapport van 10 juni dat de markt momenteel onderschat hoeveel Randstad kan profiteren van een sterker dan verwacht economisch herstel. Hierbij wordt gewezen op de positieve cijfers die onlangs voor de uitzendsector in Nederland en Frankrijk zijn gepubliceerd.

Op basis van een verwachte groei van het bruto binnenlands product (bbp) in de eurozone van 1,5% in de komende jaren, rekent Goldman Sachs op een autonome omzetgroei voor Randstad in de periode 2014-2017 van ongeveer 8%. Dit is hoger dan de gemiddelde verwachting van 5-6%.

Goldman Sachs heeft zodoende zijn ‘buy-advies’ voor Randstad herhaalt, waarbij het koersdoel is vastgesteld op 85 euro.

Consensus Randstad

Het sentiment rond Randstad is gezien de recente analistenrapporten positief, wat eveneens tot uitdrukking komt in de consensus. Er staat slechts 1 verkoopadvies uit, tegenover 7 houd- en 14 koopadviezen.

Gemiddeld hanteren analisten daarbij een koersdoel van 55,88 euro en zien daarmee een opwaarts potentieel van 5,8%. De optimisten hierin zijn Goldman Sachs , die met hun koersdoel een rendement voorzien van 37,9%.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
redactie@analist.nl

Copyright Analist.nl B.V..
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.