Prudena noemt fors hogere waardering Google gerechtvaardigd

De groei van technologiebedrijf Alphabet lijkt maar niet op te kunnen houden. Charlie Strout van het Amerikaanse researchbedrijf Prudena.com stelt dat ook voor de komende jaren Alphabet haar marktaandelen zeker nog verder kan uitbreiden. Strout is absoluut niet de enige die veel potentieel in het aandeel Alphabet ziet. Van de 30 analisten die het aandeel Alphabet volgen hebben er 21 een koopadvies voor het aandeel uitstaan. De rest betreft houdadviezen, er zijn dus geen verkoopadviezen voor het aandeel. Het gemiddelde koersdoel staat ruim 19 procent hoger op 605 dollar.

Charliestrout
Charlie Strout

Waarderingsanalyse

Het waarderingsmodel van Prudena toont een aanzienlijk hogere fair value van 649 dollar voor het aandeel. Bij een vereist rendement op de investeringen van 7,8 procent per jaar in combinatie van de ingeprijzde groeivoet van de omzetten door de markten komt fair value volgens de onderzoekers nipt onder de 600 dollar te liggen. Dit komt neer op een vereiste groeivoet van de winst per aandeel van 9 procent.

Voor technologiebedrijven is dit nog redelijk conservatief. Prudena taxeert Alphabet ’s boekwaarde per aandeel op 300 dollar. Natuurlijk is dit fors lager dan de beurskoers nu maar relatief gezien is de koers/boekwaarde-verhouding dan ruim 2. “De premie op het aandeel qua boekwaarde en groeipotentieel is redelijk beperkt te noemen. Zeker gezien de relatief hoge stabiliteit van Alphabet ’s omzetten” aldus Strout.

Ook de de Monte Carlo-simulatie levert een fair value op die boven de hudige koers ligt: 629 dollar. Via deze simulatie worden schommelingen in Alphabet ’s toekomstige omzetten ingeschat.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
redactie@analist.nl

Copyright Analist.nl B.V..
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.