Lichte taxatiebijstellingen voor Coca-Cola

Coca-Cola presenteerde onlangs eerstekwartaalcijfers die voor een groot deel voldeden aan de verwachtingen van analisten, maar beleggers moeten meer geduld hebben met de ommekeer die de Amerikaanse frisdrankproducent probeert te realiseren. Analisten hebben ondertussen hun koersdoelen voor het aandeel bijgesteld.

Coca-Cola zag over het afgelopen kwartaal de omzet op jaarbasis 4% lager uitkomen op 10,3 miljard dollar, wat in lijn lag met de verwachtingen van analisten. De operationele marge, exclusief wisselkoerseffecten, verbeterde van 23,4% naar 24,8%. De netto-inkomsten daalden echter met 4,8% tot 1,48 miljard of 34 dollarcent per aandeel. Exclusief bijzondere items kwam de winst per aandeel uiteindelijk uit op 45 dollarcent.

Volgens marktkenners laten de resultaten zien dat Coca-Cola ’s strategie om te snijden in de kosten en het verhogen van de prijzen zijn vruchten afwerpen, maar sommige beleggers vinden het niet snel genoeg gaan.

Koersdoelverhogingen

Goldman Sachs heeft zijn koersdoel voor Coca-Cola verhoogd met 1 dollar tot 47 dollar en het advies laten staan op ‘neutral’. Dit is gebaseerd op het huidige koersniveau in vergelijking met sectorgenoten, waarbij de analisten tot de conclusie zijn gekomen dat er sprake is van een vrij gemiddeld rendementspotentieel.

Koersdoelverlagingen

Daartegenover staat dat Jefferies en UBS hun koersdoelen voor Coca-Cola licht hebben bijgesteld. Jefferies heeft zijn koersdoel verlaagd van 48 dollar naar 46 dollar, terwijl UBS zijn koersdoel met 1 dollar heeft verlaagd tot 51 dollar.

Jefferies stelt dat het totale rendement (dus de koersstijging plus het dividend) de komende 12 maanden maximaal 15% zal zijn, maar houdt ook rekening met een koersverlies van maximaal 10%. Jefferies hanteert een ‘hold-advies’.

UBS vindt Coca-Cola nog altijd koopwaardig en gaat er van uit dat het totale rendement van het aandeel over de komende 12 maanden minstens zes procent boven het verwachte marktrendement zal uitkomen.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.be B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.